czwartek, 3 lutego 2011
Czekoladowe fondue
Gwiazdka w te święta przyniosła mi zestaw do fondue. Ostatnio gdy mieliśmy z mężem chwilę przygotowałam czekoladowe fonduei powiem wam że jest to dobry sposób aby miło spędzić czas z tą drugą osobą.
przepis pochodzi ze strony pozytywna kuchnia.pl
Składniki:
250 g półgorzkiej czekolady
1 szklanka śmietanki kremówki
dowolne owoce - u mnie to były banany, mandarynki i jabłko
Przygotowanie:
W małym rondelku przygotowujemy kąpiel wodną w której podgrzewamy śmietankę prawie do wrzątku. Dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy do połączenia się składników. Konsystencję masy czekoladowej regulujemy dodatkową ilością wlewanej stopniowo śmietanki.
Masę czekoladową przelewamy do naczynia do fondue, zapalamy świeczkę do podgrzewania.
Podajemy z pokrojonymi owocami oraz biszkoptami i innymi słodkościami .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz