sobota, 19 marca 2011

Kanapeczki na cieście francuskim




Lubię urozmaicać moim chłopaką jedzenie, zwłaszcza kanapki. Tak jak nie raz chyba już pisałam na blogu lubię zaserwować zwykłą kanapkę na inny troszkę sposób.

Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
kilka plasterków wędliny
kilka plasterków sera żółtego
1 pomidory

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozkładamy na blaszcze i kroimy prostokąty. Pomidora kroimy na cienkie plasterki.
Na każdy prostokąt ciasta francuskiego kładziemy plasterek wędliny, pomidora oraz sera żółtego.
Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni i pieczemy około 30 minut.

1 komentarz:

  1. Wyglądają przepysznie te kanapeczki :-)
    Ostanio polubiłam bardzo ciasto francuskie, choć moi chłopcy niekoniecznie :-o

    OdpowiedzUsuń