środa, 16 grudnia 2009
Muffiny jesienne z jabłkami
Ostatnio mój synek był u szczepienia i żeby mu urozmaicić siedzenie w domu wymyśliłam pieczenie muffinków Pierwszy raz robiłam muffinki i może wyszly trochę koślawe ale za to pyszne a zapach cynamonu unosił się w domu przez cały dzień.
Przepis ten pochodzi z bloga niny
Składniki:
1 szklanka i 2 łyżki mąki
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 łyżeczka cynamonu
5 łyżek roztopionego masła
1 jajko
1/2 szklanki mleka
2 jabłka
Przygotowanie:
Obramy jabłka i kroimy w drobną kostkę. W jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i cynamon, a w drugiej mokre: mleko, jajko i przestudzone masło.Mieszamy ze sobą obie mieszanki a na koniec dodajemy jabłka. Napełniamy ciastem foremki i pieczemy 30 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz