piątek, 15 stycznia 2010

Makaron ze szpinakiem



Jakoś dawno nie przygotowywałam szpinaku. Ten przepis ten jest połączeniem dwóch przepisów na szpinak cannelloni i penne.

Składniki:
1/2 opakowania makaronu penne ja tym razem używałam świderków
100g. boczku
2 ząbek czosnku
1 opakowanie mrożonego szpinaku
250g. białego sera
sol i pieprz do smaku
parmezan albo żółty ser

Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni podsmażamy najpierw boczek drobno pokrojony dodajemy szpinak, wyciskamy czosnek i biały ser oraz przyprawiamy solą i pieprz. Przed samym podaniem szpinak posypujemy albo startym parmezanem albo pokrojonym w małe kawałeczki serem żółtym i wkładamy do mikrofali na chwilkę aby ser się rozpuścił.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam makaron ze szpinakiem! Maks też! Dla siebie robię taki z serem pleśniowym, a dla Maksa z łososiem. Niestety Maks żółtego sera jeść nie może, bo go uczula:(

    OdpowiedzUsuń
  2. ummm, ja też często robię szpinak, mniam. Ale znam z białym serem, więc chętnie wypróbuję.
    Pozdrawiam Aga

    OdpowiedzUsuń