niedziela, 7 lutego 2010
Cesarskie rożki z kurczakiem
Cesarskie rożki z kurczakiem to po prostu tortille z kurczakiem. Jest to szybki sposób na obiad. Naprawdę szybki bo oprócz gotowania piersi z kurczaka samo przyrządzenie tortilli zajmuje nie dłużej niż 10 minut na obiad. Lubię takie szybkie dania zwłaszcza w weekendy gdy mąż się nigdzie nie spieszy i możemy się nacieszyć sobą.
Przepis tem jest Nigelly Lowson
Składniki:
300g. piersi z kurczaka
50g. majonezu
50g. sera żółtego
100g. sałaty lodowej
4 miękkie tortille kukurydziane
sól i pieprz
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka gotujemy przez około 1 godzinę, aż będą miękkie, które później kroimy w paski. Sałatę lodową także kroimy w paski.
W misce mieszamy ze sobą zimne ugotowane piersi z kurczaka i sałatę oraz dodajemy majonez. Następnie ścieramy na tarce ser żółty. Wszystko to doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Tortille kładziemy na blacie i nakładamy na 1/4 powierzchni tortilli i zwijamy tortillę w rulonik.
Można także podgrzać tortille w mikrofali.
Etykiety:
dania mięsne,
kurczak,
majonez,
Nigella Lowson,
sałata,
ser żółty,
tortilla i pita
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz