niedziela, 8 listopada 2009

Zapiekanki




Kuchnia moja jest szybka, bo od kiedy jestem mamusią nie chce tracić czasu na stanie godzinami w kuchni a jednocześnie cieszyć się z tego co ugotowałam bawiąc się z moim synkiem. Zapiekanki są szybkim sposobem na ciepłą kolacje zwłaszcza w takie dni jak teraz mamy za oknem.

Składniki:

2 bagietki

500g. pieczarek

20g. wędliny dowolnej

20g. sera żółtego

oregano

można dodatkowo dodać pomidora

 

Przygotowanie:

Bagietki kroimy według uznania. Kładziemy na nie pokrojone surowe albo podsmażone pieczarki posypujemy oregano. Następnie kładziemy wędlinę, pokrojonego pomidora i jako ostatnią warstwę kładziemy plastry sera żółtego.
Piec zapiekanki w 180ºC, około 20 - 25 min. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz