Pieczeń rzymska to szybki sposób na pyszny obiadek.
Składniki:
1/2 kg. szynki
1 jajko
1 łyżka bułki tartej
4 ząbki czosnku
1 średnia cebula
do smaku: pieprz, wegeta
Przygotowanie:
W misce mieszamy mięso, jajko, bułkę tartą, przyprawiamy wegetą i pieprzem. Do tej masy dodajemy pokrojoną cebulę i wyciskamy czosnek. Wszystkie składniki dobrze mieszamy i przekładamy do foremki keksowej.
Pieczeń pieczemy w temperaturze 180 - 200ºC przez około 45min. Pieczeń wkładamy do zimnego piekarnika.
Zapraszam do mnie po niespodziankę:)
OdpowiedzUsuńCytrynowe pozdrowienia, Ola :))
jaką niespodziankę ?:)
OdpowiedzUsuńjuż znalazłam niespodziankę :) Dziękuję
OdpowiedzUsuń