piątek, 15 stycznia 2010
Makaron ze szpinakiem
Jakoś dawno nie przygotowywałam szpinaku. Ten przepis ten jest połączeniem dwóch przepisów na szpinak cannelloni i penne.
Składniki:
1/2 opakowania makaronu penne ja tym razem używałam świderków
100g. boczku
2 ząbek czosnku
1 opakowanie mrożonego szpinaku
250g. białego sera
sol i pieprz do smaku
parmezan albo żółty ser
Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni podsmażamy najpierw boczek drobno pokrojony dodajemy szpinak, wyciskamy czosnek i biały ser oraz przyprawiamy solą i pieprz. Przed samym podaniem szpinak posypujemy albo startym parmezanem albo pokrojonym w małe kawałeczki serem żółtym i wkładamy do mikrofali na chwilkę aby ser się rozpuścił.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam makaron ze szpinakiem! Maks też! Dla siebie robię taki z serem pleśniowym, a dla Maksa z łososiem. Niestety Maks żółtego sera jeść nie może, bo go uczula:(
OdpowiedzUsuńummm, ja też często robię szpinak, mniam. Ale znam z białym serem, więc chętnie wypróbuję.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Aga