czwartek, 1 października 2009

Pita z kurczakiem

Kuchnia grecka to jedna z wielu kuchni którą bardzo lubię. Gdy chcę sobie powspominać wakacje i poczuć śródziemnomorskie smaki zawsze coś dobrego z tej kuchni przygotowuje.  
 


Składniki:


2 podwójne piersi z kurczaka

Przyprawy: po 1 łyżeczce papryki słodkiej, papryki ostrej, pieprzu, kminku

Olej do smażenia

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w cienkie paseczki po czym w miseczce obtaczamy w mieszance przyprawach ( pieprzu, papryce słodkiej i ostrej, kminku). Odstawiamy na 15 – 30 mim. żeby mięso nabrało smaku. Po tym czasie na rozgrzanej patelni smarnymi mięso przez kilka minut.

W między czasie w mikrofali z godnie z instrukcją na opakowaniu grzejemy pitę do której nakładamy usmażone mięso i wszystko polewamy sosem tzatziki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz