Pieczeń rzymska to szybki sposób na pyszny obiadek.
Składniki: 1/2 kg. szynki 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 4 ząbki czosnku 1 średnia cebula do smaku: pieprz, wegeta
Przygotowanie: W misce mieszamy mięso, jajko, bułkę tartą, przyprawiamy wegetą i pieprzem. Do tej masy dodajemy pokrojoną cebulę i wyciskamy czosnek. Wszystkie składniki dobrze mieszamy i przekładamy do foremki keksowej. Pieczeń pieczemy w temperaturze 180 - 200ºC przez około 45min. Pieczeń wkładamy do zimnego piekarnika.
Zapraszam do mnie po niespodziankę:)
OdpowiedzUsuńCytrynowe pozdrowienia, Ola :))
jaką niespodziankę ?:)
OdpowiedzUsuńjuż znalazłam niespodziankę :) Dziękuję
OdpowiedzUsuń